Zwangerschaps begeleiding

Ontspannen bevallen bevalt beter!

Bevallen kan zwaar zijn. Ontspannen is daarom erg belangrijk. Naast de traditionele cursussen zoals zwangerschapsgymnastiek en -zwemles, zijn er ook alternatieve manieren om je voor te bereiden op de komst van je kindje. Denk bijvoorbeeld aan haptonomische zwangerschapsbegeleiding.Je ontdekt hier de fijngevoeligheid van jouw lichaam door op een bepaalde manier je lichaam aan te raken. Dit zorgt ervoor dat je beter kunt reageren op de veranderingen die er nu in je lichaam plaatsvinden. Door oefeningen krijg je beter contact met je kindje. Ook krijg je informatie over je ademhaling en leer je om te gaan met weeën. Deze oefeningen zijn uitermate geschikt om samen met je partner te doen. Maar je mag natuurlijk ook een vriendin meenemen. Dan kun je samen van je kindje genieten.​Doula

Verschillende redenen kunnen ervoor zorgen dat vrouwen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de tijd erna hulp nodig hebben. Sta je er door omstandigheden alleen voor of wil je liever niet dat een naast familielid je tijdens de bevalling bijstaat?

Wist je dat een geboortecoach of een doula je dan tijdens deze periode kan helpen? Je bent als zwangere vrouw dus nooit alleen, er is altijd hulp voor jou mocht je een steuntje in de rug nodig hebben. Het is bewezen dat je met een persoonlijke coach veel beter bevalt. Het is daarom voor de vaders ook van groot belang om precies te weten wat ze moeten en kunnen doen.
​​​​