Blog

#Stylethebump

sep 22, 2016

Zoals eerder aangekondigd: bij dezen mijn stukje over mode. Nu ben ik niet echt een fashionista en loop ik vaak 3 trends achter ( ik ben dus zo iemand dus nu Minetonka’s wil kopen). Maar ergens in mijn kleine teen zit wel een beetje gevoel voor mode. Denk ik. Hoop Ik. In ieder geval zijn mode en ik nu mijn lichaam walvissenpropoties aan het aannemen is, niet echt de beste vrienden. Ik vind namelijk de meeste betaalbare maternity mode maar saai.
Skinny jeans + thsirt met saaie danwel grappig bedoelde opdruk.
Heuj. Mij niet gezien.
If you have it, flaunt it – en dat lukt dus niet in bovenstaande combi.

En ja, ja, en zijn vast mensen die bij het volgende stukje tekst gaan denken “als zij zich lekker voelt in die outfit, dan is dat toch prima?’ Ja, Maar geef toe: ie-de-reen wil wel eens Fred van Leer zijn, en iemand stantepede restylen. Geef het maar toe : ook jij. En als je dat niet vind ben jij waarschijnlijk degene die ik wil re-stylen.
De casus: Een zwangere dame in de Prénatal was op zoek naar een outfit voor een bruiloft, toen de verkoopster haar het kanten jurkje van Mamalicious (google maar) aanreikte. Leuk jurkje, goed te combineren en staat iedereen. Ook geschikt voor een bruiloft. Vooral omdat dit jurkje zo’n pasvorm heeft- dat het bij iedere vrouw haar goede kanten benadrukt (of bij alleen slechte kanten, deze verdoezelt…).
Anyway: de dame paste het jurkje en het stond, zoals verwacht, super leuk.
Maar nee, ‘dit was niets voor haar’.
Ik denk dan: “Wat dan ?” “Wat is dan niets voor jou?” “Een goed zittend jurkje is niets voor jou?” “Hoe Dan ?!”
En met verbazing keken de verkoopster en ik hoe de dame in kwestie vervolgens tevreden weg liep met een legging (…) en een tuniekje(..)
Why. Echt. Tell me why.
Nee gij zal niet oordelen, maar zonde is het soms wel. Met een prachtige ronde buik zie ik geen reden om in een soort provinciale burka de straat op te gaan.

Chicks, je lichaam heeft waarschijnlijk nu tijdens je zwangerschap meer Curves dan ooit : en zolang Kim K en haar zusters Instagram domineren is het meer dan legitiem om je curves te laten zien. Zonder Kim K en handlangers ook trouwens.

Waar in de jaren 70’s de overgooiers (ghehe), in de jaren ’80 de tuinbroeken en in de jaren 90 de buikband (Just. Don’t) de maternity fashion domineerde is nu, de door mi,j geconstateerde trend stretchjurkje +sneaker.
Ha-le-lu-ja, ik hoef dus weinig aan de inhoud van mijn kledingkast de veranderen. De afgelopen 8 maanden ben ik dan ook wonend in mijn kokerrokken en stretchjurken doorgekomen. Strakke pata’s er onder ( ok ok, ik kom vaak niet verder dan mijn Allstars, maar he!) , leren jasje of spijkerblouse er op en je bent klaar.

Soms ben ik die rokken wel even zat. Lekker detail maar warm weer + en alles is dikker = niet altijd een lekker gevoel. *schuur schuur* Dus ook ik heb een tweetal materity broeken aangeschaft. Mijn boyfriendpants heeft het nog even volgehouden, die heb ik mèt elastiek tot een paar weken geleden nog prima kunnen dragen. Maar tot opluchting van manlief past die ook niet meer.

Anyway, twee broeken dus. De een van Queen Mum – prima broekje, maar: je kan hem dus ècht niet de hele zwangerschap door dragen. In ieder geval niet ‘lekker’. Staand gaat prima, maar als je af en toe zit gaat die knoop vanaf week 30 echt wel drukken in je buik.
Verder heb ik op aanraden van andere moeders ( -in spé) een skinny van H&M gekocht. Het zal wel weer aan mijn platte Hollandse pannenkoekenderrière liggen maar ik raad hem dus niet aan. Ben de hele dag aan het hijsen. Krijg er flashbacks van naar mijn eerste heupbroeken, die aangeschaft werden na Shakira’s ‘Whenever, wherever’:
Leuk op latina hips’, maar mijn hips do lie: die broek zakt er echt wel van af.

Dus dan maar terug naar de stretchjurkjes met sneakers. Voor de wat meer zakelijke aangelegenheden heb ik laatst maar een paar seksloze loafers aangeschaft – niet geheel vrijwillig, maar pre-zwangerschap bestond mijn schoenencollectie alleen uit hakken en sneakers .. #jemoetwat.

En natuurlijk thuis mijn oude vertrouwde huispakkies. Primark is mijn beste vriend met hun katoenen huisgewaaden. Manlief heeft het zwaar, ik mag nog 5 weken broeden en vrees dat ik meer binnen- dan buitenshuis ga zijn (Netflix & Chill) en dan zie ik er echt wel uit als de tweelingzuster van Ma Flodder.

Maar zodra die kleine er is en fysiek allemaal weer lekker gaat komen die dozen met pumps van zelf weer onder het stof vandaan : een nieuwe periode breekt aan, ik ga shinen als nieuwbakken Milf.

  1. Josie

    nice time” does not communicate anything more…than “we had a nice time.” such words are useless and do not add to description. notice all three words i listed are adverbs. avoid using adverbs whenever possible. as stephen king has said, “adverbs are not your fry;&d.n#8221etodai, readers are…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1