Blog

Leuk voor later!

aug 28, 2017

Kinderverjaardagen. Mij niet gezien. In de afgelopen jaren zijn er al heel wat kinderverjaardagen van kinderen van vrienden en familie de revue gepasseerd waar ik dus niet heen ben gegaan. 
​​​

Serieus, wat moet je daar als volwassene? Ik zag mijzelf al struikelend over speelgoed, al scheldend tegen al dat grut wat voor mijn voeten zou lopen, een baan naar de keuken manoeuvreren en dan maar hopen dat de gastheer/vrouw een beetje redelijke wijn had ingeslagen, om met een glas in je handen en geschreeuw in je oren de komende uren te overleven. Als je al boven het getetter van de kinderen uit komt, kan je toch geen gesprek afmaken want het grut van je gesprekspartner moet poepen, huilen, plassen, heeft hulp nodig bij het in elkaar zetten van een lego dino, heeft ruzie ….

Met bovenstaand doemscenario in gedachten heb ik dus vriendelijk bedankt voor de uitnodigingen van verjaardagen van peuters van vrienden en wat verdere familie.

Echter, op een bepaald moment kom je op de leeftijd waarop werkelijk iedereen om je heen kinderen krijgt – jezelf incluis – en je niet meer onder de kinderverjaardagen uit kan. En wil trouwens, want op het moment dat neefjes 1 worden dan moet je daar natuurlijk bij zijn!

Tijdens deze verjaardag, in gesprek met de ouders van het neefje, kwamen we al gauw tot de conclusie dat het vieren van de eerste verjaardag van je kind eigenlijk nergens op slaat.
1. Het is een georganiseer van heb ik jou daar, je moet niet alleen voor volwassen in drank en kaas voorzien, maar ook voor de peuters en baby’s wil je natuurlijk wat lekkers op tafel zetten en met een beetje pech heb je nog 2 a 3 generaties daar tussen die ook te eten moeten krijgen;

2. Ik ben op een ‘thuisdag’ met de kleine al prima tevreden als ik zelf heb gegeten en gedoucht, mijn kind gevoed-,enigszins schoon- èn tevreden is en mijn huis re-de-lijk opgeruimd lijkt.
Geloof me, die dag is zo voorbij. Laat staan dat je op 1 dag ook je bezoek wil voorzien van eten en drinken, cadeaus in ontvangst neemt, ergens nog een conversatie probeert gaande te houden, leuk doet tegen andermans kind, en ook nog je eigen kind zonder blijvend letsel door de dag kan loodsen. #hoedan?

3. De cadeaus. Ja dit klinkt verwend, want je zou dankbaar moeten zijn voor al die met liefde uitgezochte cadeaus, maar eerlijk: Julie Marie heeft nog lang niet gebruik gemaakt van elk kraamcadeau wat ze gekregen heeft, verwend bofkontje is het, maar ook een beetje zonde als daar op haar verjaardag weer een berg Fisherprince bij komt.

4. Je kind herinnert het zich toch niet!

Punt 4 was even een serieuze overweging om de verjaardag van Julie Marie niet te vieren.
Maar ik vrees dat ze dit ooit, als boze puber, als munitie tegen mij gaat gebruiken.
En daarnaast, eerlijk, ik kan het eigenlijk ook niet over mijn hart verkrijgen om het niet te vieren. En eigen-lijk…..weet ik al precies hoe ik het huis aan ga kleden en in welke kleuren ik ballonnen wil maar IK WIL ER VOORAL GEEN HEISA VAN MAKEN HOOR.

Dus vooralsnog gaan we het zo doen.
1. Ik ben nogal een foodie dus ik ga mijzelf en het bezoek (ja, die volgorde) niet afschepen met wat makkelijks. Maar die voorgesneden blokjes kaas van de supermarkt en een goeie bak olijven verzachten al wat voorbereidings-leed.

2. Ik wijs je waar de drank & voedsel staat, rest mag je zelf doen. Want eerlijk, jij hebt ook geen zin om eeuwig te wachten op een refill aangezien ik daar geen tijd voor heb. Win- win situatie dus.

3. Ik maak een lijstje (lijstje.nl) Ik vond dit zelf altijd wat ‘dwingend’ naar je gasten toe – maar eerlijk, als je gasten zich willen verzekeren van een cadeau waar je echt op zit te wachten dan is dit wel de beste optie. Daarnaast ga ik de optie ‘een gift op de spaarrekening’ toevoegen aan het lijstje, ik denk dat ze blijer is dat ze op haar 8ste die ene barbie zelf kan kopen dan dat ze nu de keuze heeft uit 35 dierenplaatjes boeken, blokkendozen etc.

4. We leggen de boel maar goed vast. En niet alleen van die snelle selfies, maar met een ouderwetse camera en echt even mijn best doen voor een paar leuke kiekjes. #leukvoorlater.

Want dat is volgens mij de kern van het hele verjaardag vieren, het is vooral leuk voor later…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No comments