Blog

Koken met een baby ;)

jun 13, 2017

Nu je nog zwanger bent kun je je er vast weinig bij voorstellen, koken met je baby.. Maar straks als je baby geboren is zul je al snel merken dat dit vaak een hele uitdaging kan zijn.
Net op het moment dat je denkt het is de hoogste tijd om even lekker te gaan koken, heeft je kleintje maar zin in 1 ding; juist, Mama!

Wat nu?
Als moeder kom je nu in dubio. Je wilt graag dat je kindje tevreden en blij is, maar even wat eten zou ook wel prettig zijn. Geen paniek! Er zijn voldoende mogelijkheden om je baby tevreden te stellen zodat jij je handen vrij hebt om een maaltijd te bereiden.

De draagdoek
Wat een geweldige uitvinding is dit. Of je nu kiest voor een draagdoek die je helemaal zelf kunt knopen, of een exemplaar waar je je baby zo in kunt hangen, de draagdoek is geweldig! Je kindje ligt heerlijk knus tegen jou aan en jij heb eventjes je handen vrij.

Het wipstoeltje
Een wipstoeltje is natuurlijk hartstikke handig om te gebruiken tijdens de eerste hapjes van je baby. Maar ook op cruciale momenten, zoals etenstijd, komen ze goed van pas. Een baby vindt het vaak erg prettig om dicht bij mama te zijn. Zet je kleintje dus in een wipstoeltje, uiteraard op een veilige plek in de keuken. Zo ben je dichtbij je baby, kun je gemakkelijk communiceren én ondertussen een heerlijke maaltijd bereiden.

Wat eten we?
Het is een terugkerend vraagstuk. Wat eten we deze week? Het is van groot belang om gevarieerd te eten. Maar je hebt als moeder ook geen tijd om uren in de keuken te staan. Het antwoord hierop? Maaltijdboxen. Een maaltijdbox kun je vaak volledig afstemmen op jullie gezinsgrootte en voorkeuren. De kosten liggen doorgaans heel iets hoger dan wanneer je zelf naar de diverse supermarkten gaat. Maar als dit verschil afweegt tegen de tijd (en bijvoorbeeld benzinekosten) die je door het gebruik van deze maaltijdboxen bespaart, is dit het veelal zeker waard! Hier kun je direct jouw Maaltijdbox bestellen!

Eet smakelijk
Wat voor jouw als moeder werkt is natuurlijk heel persoonlijk! Doe vooral wat goed voelt en werkt voor jullie. Zorg er wel voor dat je tijd maakt om een gezonde maaltijd te bereiden. Als jonge ouders ben je vaak erg druk, dus gezond eten is voor jullie extra belangrijk! Eet smakelijk!​​​​​

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No comments