Regel het op tijd

Kinderopvang

Kinderopvang

Wist jij dat jouw ongeboren kindje al tijdens de zwangerschap bij een kinderdagopvang aangemeld kan worden? Er zijn zoveel verschillende vormen van kinderdagopvang dat het vaak verstandig is zelf een kijkje te nemen bij deze organisaties.
Je proeft niet alleen de sfeer, maar je krijgt ook een helder beeld van de dagbesteding, persoonlijke aandacht en -niet onbelangrijk- de gehanteerde visie van ´opvoeden´.
Informeer of de kinderdagopvang en de begeleiders gecertificeerd zijn met een kwaliteitskeurmerk. Maak even tijd om uit te zoeken hoe het financiële plaatje er voor jou uit komt te zien. Je ziet het al … je moet er wel even voor gaan zitten!
Soms zie je dat kinderopvang een secundaire arbeidsvoorwaarde is waar veel werknemers waarde aan hechten en het wordt steeds vaker in de CAO opgenomen.

Niet jijzelf maar de werkgever regelt dan de kinderopvang. De werkgever huurt bij een kinderdagverblijf een plaats in voor jouw kindje. Het kinderdagverblijf stuurt niet jou, maar jouw werkgever de rekening voor het opvangen van jouw kindje. De meeste werkgevers laten hun werknemers bijdragen in de kosten van de kinderopvang middels een ouderbijdrage. Als de werkgever voor kinderopvang zorgt, moet daarvoor een bedrag bij jouw eigen inkomen worden opgeteld.
Deze fiscale bijtelling geldt per opvang-uur. De hoogte van de bijtelling hangt af van de hoogte van je inkomen. Het bedrijf wordt door middel van fiscale voorzieningen in de gelegenheid gesteld een deel van de kinderopvangkosten op de overheid te verhalen.
Bron
Lees hier artikelen van de Consumentenbond over kinderopvang:
Toeslagen kinderopvang 2017
Wat kost kinderopvang?
Checklist voor het kiezen van kinderopvang
Falende kinderopvang

KinderopvangGastouderbureau

​​Wil je liever niet dat je kind naar een kinderdagverblijf gaat maar zoek je naar een huiselijke omgeving?
Ga dan eens onderzoeken wat een gastouder voor je kan betekenen.
Bij sommige gastouders breng je jouw kind, maar soms kan een gastouder ook bij jouw thuis op komen passen.
Het is van groot belang dat je dit door een erkend gastouderbureau laat verzorgen. Onderzoek ook deze mogelijkheden eens met de reguliere kinderopvang voordat je een beslissing neemt.
Heb je liever dat je familie en vrienden regelmatig inschakelen om op je kindje te passen? Dat kan. Houd er wel rekening mee dat als jij in aanmerking wilt komen voor een toeslag van de overheid, jouw vrienden en familie zich om laten scholen tot gastouder. Verder moeten zij zich dan ook bij een gastouderbureau inschrijven.​

x

Content 5

x
x
x

Content 8

x

Content 9

x
x

Content 11

x

Content 12

x