Blog

Genietmomentje: Je baby’tje in bad

jun 06, 2017

Wat is er na een lange, drukke dag lekkerder dan een relax momentje met je baby. Juist, helemaal niets! Maak er dus een gezellig momentje van samen..

Voorbereiding;

Zorg ervoor dat de badkamer lekker warm is, uitkleden of afdrogen in een koude badkamer is immers niet prettig voor je baby’tje. Ook is het handig om alle spulletjes die je nodig hebt tijdens het badderen van te voren klaar te leggen. Hydrofiele afdroogdoeken, baby olie of baby wash gel en wat baby shampoo. Om het helemaal gezellig te maken kun je ook nog een rustig muziekje afspelen en de lichten wat dimmen.

Zorg ervoor dat het badje klaarstaat en het water lekker op temperatuur is. Voeg naar wens een paar druppels badolie toe. Altijd goed controleren of het water niet te warm is. Met een badthermometer kun je dit goed bepalen. De ideale watertemperatuur is 37 graden. Ook is het handig om de kleertjes van je baby vooraf vast klaar te leggen.NAIF babyverzorging

Bath Time!

Tijd om heerlijk te ontspannen! Leg je kindje voorzichtig in het lauw warme badwater. Zo kan je kindje even rustig wennen. Als je baby’tje is groter wordt is het leuk om wat kleine badspeeltjes in het bad te leggen. Praat zachtjes tegen je kleintje en was hem of haar zachtjes met een beetje wash lotion. Niet teveel, je kleintje wordt namelijk nog niet echt vies. Laat je baby nooit alleen als hij of zij in bad zit! Geniet van het bijzondere momentje tussen jullie twee.

Massage time!

Laat je kleintje niet te lang in bad liggen, dat is niet goed voor het huidje en geeft de kans dat het badwater te veel afkoelt. Leg je baby op een zachte ondergrond, aankleedkussen of op bed, en droog hem of haar voorzichtig af. Zorg ervoor dat je ook alle huidplooitjes goed droog maakt. Om het helemaal af te maken kun je je kleintje nog een heerlijke babymassage geven. Gebruik hiervoor een zachte babyolie. Ten slotte, knuffel nog even met je kleintje en leg hem of haar dan in bed of box.. Gegarandeerd nappy time voor je baby! 😉

Kun jij niet wachten om je baby lekker in bad te doen? Klik  dan snel hier voor de fijnste verzorgingsproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No comments