Blog

#Babyfoodie

jul 19, 2017

Eten. Ik hou er zo van hè. Ik heb het er echt voor over dat ik, ter compensatie,een paar keer per week in de sportschool tussen bullebakken van kerels, die te veel zweet & geluid produceren, moet staan.
​Vooralsnog lijkt Julie Marie de liefde voor eten van mij meegekregen te hebben: ze eet alles. Maar dan ook echt alles. Dus sokken, speelgoed, de staart van de kat , alles wordt ontdekt met de mond. Maar ook hetgeen waarvan het wèl de bedoeling is dat het in de mond verdwijnt – eten dus – gaat er zonder problemen in.
​Best handig, als je een man hebt die denkt dat (gekookte) pastinaak fruit is, en prima koud als zijnde fruithapje, gegeven kan worden.

Of ik geluk heb dat ze alles eet of dat wij er zelf invloed op hebben: geen idee. Ik heb nog geen vergelijkingsmateriaal, ook al had ik het eetgedrag van de kleine koter kunnen vergelijken, de dooddoener: ‘ja maar ieder kind is anders’, kan je er altijd in gooien. En volgens mij kan je het jezelf zo makkelijk / moeilijk maken als je zelf wil. Je kan je kind een AGV’tje uit een potje geven of de hasjtag healthy keukenprinses uithangen: de richtlijnen omtrent babyvoeding zijn zo streng dat er volgens mij qua kant en klaar spul weinig echte troep te koop is, dus dat kan je prima je kleintje voorschotelen. Ik prefereer zelf wel het zelfgemaakte maaltje: ik word altijd een beetje verdrietig van de geur, kleur en structuur van Olvarit.

Soms, als mijn kind voor de vierde keer die week een eigen gemaakt maaltje van zoete aardappel & courgette voorgeschoteld krijgt, kijk ik ter inspiratie in het kookboek ‘Opperdepop’. Om het na 3 bladzijdes weer dicht te slaan.
‘Slasoep’ is een van de recepten voor je baby van 7 – 9 maanden….Naast dat het weinig smakelijk klinkt, slasoep, vraag ik mij af hoeveel ervaring de schrijvers van dit boek hebben met het geven van vloeibare substanties aan een baby. Mocht jij de kleding van je kind, je eigen kleding, überhaupt de 4 vierkante meter rondom de kinderstoel enigszins schoon willen houden kan ik je deze stelregel adviseren: vast voedsel = lepel, vloeibaar voedsel = fles. 

​​Zolang Julie Marie niet zelf fatsoenlijk en vooral rustig een met een lepel kan eten wordt er echt geen soep geserveerd. Geprakte broccoli in 1 lijn zonder knoeien naar haar mond krijgen is al een uitdaging. Recent heeft ze ook nog eens ontdekt dat ze kan zwaaien. Super schattig, alleen ze kondigt niet aan wanneer ze gaat zwaaien en met hoeveel enthousiasme dat gaat. De plekken waar je nu in mijn huis broccoli tegen kan komen zijn niet voor te stellen, de honden drentelen als aasgieren om de kleine heen zodra het etenstijd is: We laten die slasoep nog even voor wat het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No comments